Ingrediente decor :100 g fructe congelate sau proaspete,14 g semințe chia, 21 g sirop agave
Ingrediente blat :100 g migdale, 120 g curmale
Ingrediente cremă: 200 g caju, 70 g zeamă de lamâie, 80 g sirop agave, 50 g ulei cocos, un praf sare, 10 g unt cacao
Preparare :
Ingredientele sunt pentru o formă cu diametrul de 18 cm.
Curmalele se hidratează 15-30 minute.
Caju se hidratează minim 6 ore.
- Se incepe cu decorul. Fructele se zbrobesc cu o furculiță sau în robot , se adaugă semințele de chia și siropul de agave și se lasă deoparte până se prepară restul.
- Ingredientele pentru blat se pun, pe rând, în robotul de bucătărie și se macină până se ajunge la consistența dorită. Apoi se monteaza în formă și se dă la frigider până se face crema.
- Ingredientele pentru cremă se pun in blender. Mai întâi se pun ingredientele lichide, mai puțin untul de cacao topit. Apoi se pune caju-ul hidratat și se mixează până crema ajunge la consistența dorită. Apoi se pune untul de cacao și se mai mixează o dată pentru a se încorpora.
Se așează decorul și se dă la frigider minim 8 ore.
Înainte de servire se decorează cu fructe proaspete.
Poftă bună ! 🙂